De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD University: De Oerknal - Robbert Dijkgraaf - 17-5-2012

17-05-2012
Professor Robbert Dijkgraaf doceert in het kader van DWDD University over het ontstaan van het universum en onze planeet aarde onder de titel De Oerknal. Matthijs van Nieuwkerk assisteert de professor bij zijn betoog.
 
Vanuit de Koepelkerk in Amsterdam legt Dijkgraaf in vijftig minuten aan een gehoor van zon vierhonderd belangstellenden en uiteraard de televisiekijker uit hoe het heelal is ontstaan, hoe we dat weten, maar ook wat we allemaal nog niet weten. Aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van het universum en eenvoudige demonstraties geeft Dijkgraaf inzicht in de meest complexe materie.
Dijkgraaf neemt de kijker mee in de laatste wetenschappelijke bevindingen over het heelal en laat ook ruimte voor filosofische bespiegelingen. Is er intelligent buitenaards leven en zijn wij echt gemaakt van sterrenstof?

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.