Gasten 2019-2020

Annette van Trigt

Annette van Trigt (1956) is journalist, radio- en televisiepresentatrice. Ze begon in 1979 bij Veronica en maakte onder meer het goed beluisterde ‘Kletskop’. Op tv interviewde ze vele sterren voor ‘Countdown’.
In 1988 stapte ze over naar de VARA, een jaar later ging ze aan de slag bij Studio Sport en deed verslag van vele grote evenmenten: de Olympische Spelen en EK’s en WK’s voetbal. Ze was onder meer te zien in het Sportjournaal met de Champions League en op de zaterdagavond met het Eredivisie-voetbal.

Van 2002 tot 2004 presenteerde ze het NOS Journaal. Daarna startte ze haar eigen bedrijf als zelfstandig journalist en dagvoorzitter. Ze maakte enkele programma’s voor Omroep Max, maar de sport bleef roepen: ze werd in 2017 woordvoerder van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal. Daarna presenteerde ze weer enkele uitzendingen van NOS Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken.
In eigen beheer maakt ze spraakmakende documentaires in de paardenwereld: 'The Story of Totilas' werd internationaal bekroond in New York 2017. In 2018 kreeg ze de onderscheiding als beste buitenlandse regisseur voor 'Foul Play'.