NPO
Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Gasten archief DWDD

Mies Bouwman

Mies Bouwman (1929) is een Nederlands televisie icoon. Ze was omroepster tijdens de allereerste Nederlandse televisie-uitzending van de KRO in 1951. Daarna was ze niet meer van de buis weg te slaan. Ze sprak de kijkers vaak persoonlijk aan met: "Dag lieve mensen." Echt beroemd werd ze met de presentatie van de eerste liefdadigheidsactie op radio en tv 'Open het Dorp', waar - voor die tijd - het exorbitante bedrag van 16,4 miljoen gulden werd opgehaald.

Ook was het tv-programma 'Eén van de Acht' een begrip. In het programma kwamen op een lopende band allerlei objecten voorbij. Een kandidaat zei vervolgens stop en dan moest diegene opnoemen wat er op de band langs was gekomen. Nadat ze geen programma's meer op televisie presenteerde, ging ze het land in om allerlei congressen, quizzen en andere gelegenheden te presenteren. Ook schreef ze kinderboeken rondom het hondje Rambamboelie, naar aanleiding van verhalen die ze aan haar kinderen en kleinkinderen voorlas. 
Op 26 februari 2018 werd bekend dat Mies Bouwman helaas op 88-jarige leeftijd is overleden.