Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag om 19 uur opnpo1

DWDD is natuurlijk de talkshow die gepresenteerd wordt door Matthijs van Nieuwkerk, over politiek, cultuur, wetenschap, sport en media. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Gasten archief DWDD

Jaap Robben

Jaap Robben (1984) is schrijver/dichter en theatermaker. Eerst wilde Robben eigenlijk archeoloog worden, maar hij rondde eerst zijn studie Milieu-Maatschappij wetenschappen af en ging vervolgens naar de Koningstheater Akademie in Den Bosch. Sinds 2004 publiceerde Robben vijf poëziebundels en was hij vanaf 2008 twee jaar lang de Stadsdichter van Nijmegen. In augustus 2010 verscheen zijn veelbesproken boek ‘De Zuurtjes’, een kruising tussen een prentenboek en een jeugdroman. Deze roman kreeg een White Raven 2011 van de Internationale Jugendbibliothek van München.
In het najaar van 2012 verscheen Robbens eerste prentenboek ‘Josephina’ en twee jaar later zijn debuutroman voor volwassenen ‘Birk’, die zeer lovend werd ontvangen en diverse prijzen won. Naast zijn gedichten, prentenboeken en romans schrijft Robben ook teksten voor theater. Op 23 maart 2017 was hij te gast in het programma ‘Hier is… Adriaan van Dis’. Op 4 september 2018 verscheen zijn nieuwe roman Zomervacht, waarmee hij bij ons Boek van de Maand heeft gewonnen!
Sfeerbeeld BNNVARA programma's