Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Gasten archief DWDD

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets is schrijfster, columnist en journalist. Ze studeerde de master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Bervoets publiceerde verschillende reportages, columns en verhalen in o.a. Volkskrant Magazine, Marie-Claire en Elsevier Thema. Daarnaast schreef ze boeken: in 2009 debuteerde ze met 'Of hoe waarom' en werd ze uitgeroepen tot Debutant van het Jaar door de HvA. Haar tweede roman 'Lieve Céline' (2011) werd verfilmd en bekroond met de Opzij Literatuurprijs. In 2013 verscheen 'Alles wat er was', dat uitgroeide tot een bestseller. Hanna’s vierde roman 'Efter' (2014) bereikte de longlists van de Gouden Boekenuil en de Libris Literatuurprijs, en de shortlist van de BNG Literatuurprijs. Ook van deze roman zijn de filmrechten verkocht. In 2015 werd Bervoets opgenomen in de bloemlezing De Nederlandse literatuur van de 21e eeuw, waarin Wim Brands een keuze maakte uit de in zijn ogen interessantste auteurs van ons taalgebied. Haar roman Ivanov (2016) won de BNG Bank Literatuurprijs 2017.
Sinds het najaar van 2015 is Bervoets één van de vijf vaste televisierecensenten van de Volkskrant.
In februari 2017 ontving Hanna Bervoets de Frans Kellendonk-prijs. Deze literatuurprijs wordt eens in de drie jaar toegekend voor een auteur met originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek.
In april 2017 verschijnt haar nieuwe roman 'Fuzzie'.