Gasten archief DWDD

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) is een Vlaamse auteur en columnist. Ze is van origine dramaturg, maar ging steeds meer schrijven, voornamelijk columns, artikelen en interviews over kunst. Ze debuteerde in 2013 met de roman ‘Vele hemels boven de zevende’, werd meteen genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won De Bronzen Uil, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire debuut. Voor haar tweede boek, de bestseller ‘Kom hier dat ik u kus’ uit 2014, werd zij genomineerd voor de NS Publieksprijs. In 2016 zag de roman 'Gij nu' het licht.
In 2017 verschijnt 'Het beste wat we hebben’, het eerste deel van een trilogie over incest. Op 25-9-2017 was zij te gast om te vertellen over haar persoonlijke betrokkenheid bij het thema, ze werd misbruikt door haar vader.
Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk van 2018. De titel is ‘Gezien de feiten’ en handelt over Olivia, een vrouw van 71, die na het overlijden van haar man op zoek gaat naar een manier om haar bestaan van belang te laten zijn.