Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wouter Cajot, Boekhandel 't Stad Leest

1 jan 2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
bio foto wouter cajot
Wouter Cajot (1978)
Boekhandel:  't Stad Leest
Woonplaats: Antwerpen
Favoriet genre(s) : Geen voorkeur. Ik lees alles door elkaar, zowel romans als non-fictie
Favoriete boek: Een huis vol - Bill Bryson; HhhH - Laurent Binet en recent: Een hologram voor de koning - Dave Eggers
“Ik heb altijd al van lezen gehouden en ben opgegroeid tussen de boeken. Mijn vader was altijd al actief in deze wereld. Het lezen en de liefde voor boeken heb ik dan ook van huis uit meegekregen. Als kind wist ik dan ook  al van jongs af aan dat ik het boekenvak in wilde.”
“In een wereld vol met sociale media, smartphones en tablets, is lezen voor mij een heerlijke vlucht uit de digitale wereld. Het liefst lees ik lekker thuis in een stoel of ’s avonds in bed.”
“In 2011 zijn we begonnen met onze boekhandel 't Stad Leest in Antwerpen. Het was toen nog volop crisis, en hoewel er enkele in ons geloofden, verklaarden de meeste mensen ons voor gek. Nu vier jaar later zien we dat we het verschil kunnen maken en dat onze winkel heel wat trouwe fans kent. Het leukste aan het vak vind ik dat wij ‘handelaars in verhalen zijn’. Maar daarbij is het ook gewoon hard werken. Een boekhandel is ook gewoon een commercieel bedrijf. Veel mensen hebben hier echt een te romantisch beeld bij. Een boekje lezen achter de toonbank terwijl de kat in de etalage ligt te spinnen is niet de realiteit. “
“Ik heb erg veel zin om aan het boekenpanel van De Wereld Draait Door deel te nemen. Het is één van mijn favoriete televisieprogramma’s en daarbij hoop ik heel wat mooie verborgen pareltjes met het publiek te kunnen delen.”
“Naast romans en non-fictie (met een voorkeur voor hedendaagse geschiedenis) lees ik ook graag alle soorten boeken en magazines die het leven prettiger maken Dat kunnen dan kookboeken en fotoboeken zijn maar ook bijvoorbeeld magazines als Monocle of Kinfolk. Andere passies die ik naast lezen het van boeken heb, zijn muziek, pennen, notitieboekjes, bureaulampen en oude vreemde spullen.”

Meer over:

boekenpanel

Populair bij BNNVARA