Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.

VOLG ONS

De Wereld Draait Door

Winnaar NS Publieksprijs 2019: Rinkeldekink van Martine Bijl

20 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Prijs

Rinkeldekink van Martine Bijl heeft de NS Publieksprijs 2019 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2019. Namens de in mei overleden auteur en presentatrice nam haar man Berend Boudewijn de prijs in ontvangst.

In Rinkeldekink beschrijft Martine Bijl op eerlijke en indrukwekkende wijze de gevolgen van de hersenbloeding die haar in 2015 trof. De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor Nederlandse boeken en tevens de bekendste boekenprijs in de volwassenenliteratuur.  


Rinkeldekink kreeg ruim 33% van de in totaal 111.000 stemmen die werden uitgebracht (vorig jaar 97.000). De andere genomineerden waren Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda (De Bezige Bij), Pessimisme kun je leren! van Lévi Weemoedt (Nijgh & Van Ditmar), Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse (Uitgeverij Cornelisse) en Wees onzichtbaar van Murat Isik (Ambo|Anthos). De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2018 tot 1 juli 2019).
Bron: NS Publieksprijs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!