Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Winnaar NS Publieksprijs 2019: Rinkeldekink van Martine Bijl

20 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Prijs

Rinkeldekink van Martine Bijl heeft de NS Publieksprijs 2019 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2019. Namens de in mei overleden auteur en presentatrice nam haar man Berend Boudewijn de prijs in ontvangst.

In Rinkeldekink beschrijft Martine Bijl op eerlijke en indrukwekkende wijze de gevolgen van de hersenbloeding die haar in 2015 trof. De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor Nederlandse boeken en tevens de bekendste boekenprijs in de volwassenenliteratuur.  


Rinkeldekink kreeg ruim 33% van de in totaal 111.000 stemmen die werden uitgebracht (vorig jaar 97.000). De andere genomineerden waren Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, Otmars zonen van Peter Buwalda (De Bezige Bij), Pessimisme kun je leren! van Lévi Weemoedt (Nijgh & Van Ditmar), Taal voor de leuk van Paulien Cornelisse (Uitgeverij Cornelisse) en Wees onzichtbaar van Murat Isik (Ambo|Anthos). De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2018 tot 1 juli 2019).
Bron: NS Publieksprijs