Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wie zijn De Partizanen?

10 feb 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Wie_zijn_De_Partizanen
Maak kennis met de nieuwe huiscomedians van DWDD: De Partizanen. Het duo, Merijn Scholten (1983) en Thomas Gast (1983), bestaat sinds 2013. Ze wonnen eerder het Leids Cabaret Festival, waar zij zowel de publieks- als juryprijs mee naar huis namen. De jury noemden hen “oorspronkelijk en authentiek in een show met een grote grapdichtheid”. Ook schreven ze onder andere voor ‘Dit was het Nieuws’ en ‘Spijkers met Koppen’. 
De rubriek 'ZZZP-TV' was een vast onderdeel van het satirische tv-programma ‘COJONES’ (VARA), waar de mannen wekelijks de actualiteit op de hak namen. 
Na hun debuutvoorstelling, die in 2014 bekroond werd met de cabaretprijs 'Neerlands Hoop', gaan De Partizanen in 2017 weer het land in met hun nieuwe voorstelling: 'Welkom in Partizanië'. NRC recenseerde: "Het surrealisme past hen goed. In hoog tempo spelen Gast en Scholten een lachwekkende sketchshow."
Wij testten hoe goed het duo elkaar kent!
Vlak voor de uitzending van 13 januari deden ze deze sketch over 'de gewone man':
En in de uitzending deden ze de volgende sketch: 
G naar de rubriekspagina voor alle comedy in DWDD.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA