Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wie speelt Martien Meiland?

5 mrt 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Chateau Wijnland
Donderdagavond is het elfde seizoen van het satirische televisieprogramma 'De TV Kantine' begonnen. Er werd afgetrapt met een special over het razend populaire televisieprogramma 'Chateau Meiland'. Voorafgaand aan de uitzending waren er al enkele beelden naar buiten gekomen, waarop we Pip Pellens en Annick Boer de rollen van Maxime en Erica Meiland zagen vertolken.
Wie Martien Meiland speelt werd echter door de makers in het midden gelaten. Wie kon deze mystery guest zijn? Hier werd veelvuldig over gespeculeerd en wij hebben de mogelijkheden op een rij gezet. 
Martien Meiland TV Kantine

Arjen Lubach

Arjen Lubach.jfif
TV-presentator Arjen Lubach zou een goede acteur zijn voor de rol van Martien: hij heeft het postuur mee, hij heeft humor en hij kan goed imiteren. Een grote aanwijzing in zijn richting kwam van producent Herald Adolfs, die onlangs op Instagram een hint over de identiteit van Martien prijsgaf. Het zou om een 'echt zondagskind' gaan. Dat zou kunnen duiden op Arjen, aangezien hij 'Zondag met Lubach' presenteert. 

Duncan Laurence

Duncan Laurence
Carlo Boszhard schreef een column over 'De TV Kantine', waarin hij zanger Duncan Laurence als mogelijkheid noemde voor de rol van Martien. Ook lijkt Duncan qua postuur erg op Martien. En we kunnen natuurlijk ook niet ontkennen dat Duncan waanzinnig goed met zijn stem is. 

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren
Radio-DJ Domien Verschuuren werd vooral genoemd vanwege zijn postuur en gezichtsvorm. Daarnaast werkt hij bij de radio, dus weet hij ook goed hoe hij zijn stem moet gebruiken. 

Pim Wessels

Pim Wessels
Acteur Pim Wessels heeft het perfecte postuur om Martien gestalte te kunnen geven: hij is lang en slank. Ook zijn gezicht en oren lijken op die van de 'Mystery Martien'. Nog een leuk detail: hij is de vriend van Pip Pellens, die in dezelfde aflevering de rol van Maxime speelt. Om de twee met elkaar te laten spelen zou dus een logische keuze zijn. 

Martien zelf?

Martien 2.jpg
Omdat de imitatie zo goed lijkt, dachten sommige mensen dat het wellicht gewoon Martien Meiland zelf was die onder het masker zit. Eerlijk is eerlijk: dit zou een hele goede stunt zijn. 

Björn de Vries

Björn de Vries
Björn de Vries ging vorig jaar viral met een hilarische imitatie van Martien en hij zou dus een logische keuze zijn voor de rol. Dit bleek ook daadwerkelijk het geval te zijn, want na de uitzending deelde RTL een video op Instagram waarin de geheimzinnige acteur zichzelf onthulde. Jaaa, hij was het!
Op sociale media regende het lovende reacties op de persiflage van Björn, die de stem van Martien vrijwel exact na wist te doen. Bekijk hier een compilatie van zijn imitatie:
'De TV Kantine' is elke donderdag om 20:30 te zien bij RTL 4.

Woensdagavond schoven Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap bij ons aan om te vertellen over het nieuwe seizoen van 'De TV Kantine'.  Bekijk het fragment hieronder:

Meer over:

, ,