De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

WHO bestrijdt misinformatie coronavirus met eigen Whatsapp-chatbot

23-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
who
De wetenschap leert elke dag nieuwe dingen over het coronavirus en de journalistiek doet enorm haar best om burgers wereldwijd te voorzien van heldere en correcte informatie. Toch gaan er ook veel berichten over de ziekte rond die slecht geïnformeerd, misleidend of zelfs kwaadwillend zijn. Je buurvrouw of oom bedoelt het misschien hartstikke goed als hij of zij deze berichten doorstuurt via Whatsapp of Facebook, maar je mag er gerust van uitgaan dat als er een wondermiddel, checklist of vaccin zou bestaan, dat officiële instanties als het RIVM en de WHO deze informatie echt eerder hebben en delen dan de lokale klets-appgroep.

Om de verspreiding van misinformatie tegen te gaan heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een chatbot gelanceerd in Whatsapp, waar burgers zelf terecht kunnen met hun vragen. Ook deelt de chatbot de laatste cijfers, factchecks, tips en antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt op deze link klikken en 'join' appen naar het WHO-account, of het nummer +41 79 893 18 92 aan je contacten toevoegen om te chatten met de WHO-bot.
Delen: