Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Web Draait Door: schilderen met bubble-wrap

7 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
WDD pointil
In de rubriek Web Draait Door elke werkdag een mooie, leuke, spannende, intrigerende video of fotoreeks van 't web.
Kunstenaar Bradley Hart maakt kunstwerken met bubbeltjesplastic. Van dat spul dat jouw pakketjes beschermt tegen beschadigingen, en je na gebruik zo lekker kunt laten knallen. Bradley gebruikt het echter heel anders; hij injecteert de bubbeltjes vanaf de achterkant met verf, en maakt zo schitterende werken. Het grappige is dat zijn werkwijze aan de voorkant een keurig beeld oplevert, maar aan de achterkant van het 'doek' datzelfde beeld met druipers laat zien. Ook mooi!
Je zou kunnen zeggen dat Bradley een post-pointillist is. Het pointillisme was een kunststroming verwant aan het impressionisme. Waar van Gogh bijvoorbeeld koos voor streepjes om het moment te vangen, zie bijvoorbeeld ' Sterrennacht boven de Rhône ,  gebruikten de pointillisten stipjes of hele korte penseelstreken. Het bekendste werk is van Georges Seurat; Zondagmiddag op het eiland van La Grande Jatte' (1884-86), dat je op het plaatje bij dit artikel ziet, maar dan geïnterpreteerd door Bradley!
Klik voor meer Web Draait Door

Meer over:

, , , , ,