Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Web Draait Door: Nederlander maakt drone van zijn overleden kat

4 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Vliegende kat
Iedereen heeft een eigen manier om de dood van een huisdier te verwerken. Deze man uit doet het wel op een hele aparte manier: hij maakte van het lichaam van zijn overleden kat een drone.

Bart is een kunstenaar uit Arnhem die houdt van experimenteren. Toen de kat van Bart werd aangereden door een auto, wilde hij iets 'bijzonders' doen met het lichaam. Je zou dit eerder 'bizar' kunnen noemen, want zijn idee levert een nogal luguber beeld op. 
Vliegende kat
Waarom zou je zoiets doen met overleden dieren? In een interview met De Ondernemer zei hij eerder het volgende: "Omdat mijn kat genoemd was naar de eerste vliegenier Orville Wright, dacht ik: laten we eens kijken of we hem kunnen laten vliegen."

Het blijft echter niet bij zijn eigen kat. Bart maakt drones van meerdere overleden dieren, bijvoorbeeld van ratten, een haai en een struisvogel van vijftig kilo. 
Struisvogel
"Begrijp me goed, ik maak geen dieren dood. Ik raap alleen op wat deze maatschappij achterlaat" zegt Bart over zijn kunst, die hoe je het ook bekijkt, toch vrij vreemd is. Het Britse Real Stories legde het vast in een documentaire. Bekijk het hier:   

Meer over:

,