Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Web Draait Door: Leven op het randje

11 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Randje 1
In de rubriek Web Draait Door elke werkdag een mooie, leuke, spannende, intrigerende video of fotoreeks van ’t web.

Je moet er 100 verdiepingen voor omhoog maar dan heb je ook wat: in New York is sinds kort op maar liefst 335 meter hoog het hoogste observatiedek van het westelijk halfrond te vinden. De bijzondere attractie, getiteld 'The Edge', garandeert een fantastisch uitzicht van 360 graden over de hele stad. En daarnaast ziet het gebouw zelf er ook vrij indrukwekkend uit. 
Randje 2
Randje
De makers willen echter niet dat de attractie wordt gezien als slechts een uitkijkpunt, en daarom doen ze er alles aan om de bezoekerservaring onvergetelijk te maken. Zo is er een lift die je met grote snelheid naar boven brengt en een magische bioscoopervaring geeft, doordat de muren van de lift schermen zijn waarop animaties te zien zijn. Hierdoor moet je het idee krijgen dat je 'in de wolken' uitstapt. 

Midden op het dek bevindt zich een grote glazen vloer, waar je overheen kunt lopen (als je durft). Geen zorgen: de vloer van glas is zo goed als onverwoestbaar. Je zou er zonder problemen op en neer kunnen springen of juist rustig gaan liggen en genieten van auto's die beneden als insecten onder je bewegen.

Hoe dit er allemaal uitziet? Bekijk het in onderstaande video.