Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Web Draait Door: Duitse kandidaten 'Big Brother' horen eindelijk over corona

18 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
Big Brother 2
Stel je eens voor dat je nu pas meekrijgt wat er allemaal gaande is in de wereld door de corona-pandemie. Het gebeurde de deelnemers van het Duitse realityprogramma 'Big Brother'. Dinsdagavond hoorden zij pas voor het eerst van de heftige coronacrisis die momenteel gaande is.

'Big Brother' is een intensief sociaal experiment, waarbij de deelnemers in een huis zitten, volledig afgesloten van de buitenwereld. Ze mogen dan ook geen enkel contact met anderen buitenshuis hebben en krijgen niets mee van het nieuws. Toen de deelnemers begin februari het experiment aangingen, waren er in Duitsland nog maar enkele besmettingen bekend.

In eerste instantie was het idee dan ook om de kandidaten niks te vertellen over de verspreiding van het virus. Hier kwam (terecht) veel kritiek op van kijkers, omdat het ethisch onverantwoord zou zijn om ze zo lang in onwetendheid te laten zitten. Daarom hebben presentator Jochen Schropp en de arts van het programma Andreas Kaniewski hen dinsdagavond eindelijk het nieuws verteld. Ze kregen video's te zien van de impact die het virus heeft op Europa, en daar waren ze duidelijk door geëmotioneerd. Door deze situatie krijgen de deelnemers de optie om vrijwillig het huis te verlaten.

Bekijk hieronder de volledige video met de reactie van de deelnemers: 

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!