De Wereld Draait Door

Wat vind jij: Beatles vs Stones

07-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
543 keer bekeken
  •  
WAT VIND JIJ beatles vs stones
Een van de grote vragen des levens: Beatles of Stones? Het is een eeuwige discussie; welke band is nou het beste? Wij vinden het hoog tijd om voor eens en voor altijd vast te leggen wie volgens jullie deze eretitel verdiend. Ben jij een die hard fan van The Beatles, of behoort jouw hart voor eeuwig toe aan The Rolling Stones?
De bands zelf konden tot eind jaren '60 overigens prima door een deur. In 1963 zagen The Beatles The Rolling Stones optreden en waren onder de indruk, waarna ze gezamenlijk doorfeestten in het appartement van  Mick, Keith en Brian.  Datzelfde jaar schreven Lennon en McCartney 'I Wanna Be Your Man' voor de Rolling Stones. Drie weken later brachten The Beatles het nummer zelf uit, met Ringo Starr als zanger. Zo zijn er legio samenwerkingen en ontmoetingen.
ontmoetig 1963 Beatles stones
Een ontmoeting tussen Paul McCartney en Mick Jagger in 1963.
Maar dan zegt Jagger in 1969 in een interview: "Ik vind het niet zo best wat de Beatles hebben gedaan." Lennon antwoordt daarop in Rolling Stone: "Mick is blijkbaar heel boos over het feit dat The Beatles zoveel groter zijn; daar is hij nooit overheen gekomen. Nu is hij oud (27!) en begint hij op ons in te hakken, weet je. En hij blijft maar hakken. Daar ben ik pissig over." Wellicht dat in dit soort steken onder water de oorsprong van de bandstrijd te vinden is. Of versterkt wordt, want de sound en afkomst van de bands speelde natuurlijk ook een rol. Maar de vete lijkt groter dan hij is; zo was McCartney in 2012 nog getuige op de bruiloft van Ronnie Wood. Maar om nog één keer olie op het vuur te gooien: WIE KIES JIJ?
De campagne is afgelopen.
Bronnen: 
Delen: