Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wat je moet weten voor je naar de film 1917 gaat

6 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
1917-tumb
Van de Oscar winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) komt een oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog; 1917.
Dit weekend won hij een Golden Globe voor Beste regisseur, én ging hij ook met de prijs Beste film naar huis. Maar wat maakt de film zo bijzonder?

Verhaal

Tijdens de Eerste Wereldoorlog nemen twee jonge Britse soldaten deel aan een gevaarlijke missie. In een race tegen de klok proberen ze op vijandig terrein een boodschap te overhandigen die de levens van honderden soldaten kan redden.
1917-2

One-shot movie

De film van Mendes is te zien in één lange, onafgebroken opname (shot). Er wordt niet tussen verschillende beelden gesneden. Dit geeft volgens de regisseur een unieke ervaring voor de kijker, die hierdoor helemaal in de film gezogen wordt. Hier wat unieke beelden over hoe de film tot stand kwam. 
Regisseur Martin Koolhoven vertelt ons alles over de Golden Globes, die vannacht zijn uitgereikt. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!