De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Virtual Reality-documentaire 'The Last Chair'

23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
354 keer bekeken
  •  
The Last Chair 16 9
Zeg Virtual Reality-bril en iedereen denkt meteen aan spektakel: het spelen van levensechte games of achtbaansimulaties. Maar de techniek leent zich voor heel veel meer; bijvoorbeeld voor een verstilde documentaire. Anke Teunissen en Jessie van Vreden maakten de VR-docu ‘De Stoel van de Laatste Jaren’. Een drieluik waarin we in elke editie kennis maken met een hoogbejaarde, die terugblikt op het leven dat achter hem of haar ligt.
Kijk hier het gesprek terug:
Veel ouderen hebben een stoel, die vaak het centrum is van hun leven, vandaar de titel. Als beschouwer neem je ook plaats in een stoel, daarom werkt de Virtual Reality zo goed; dankzij de bril kun je echt in hun leefwereld komen. Zo kun je bij Egbert virtueel plaatsnemen aan de eettafel.
Marc-Marie nam een klein voorproefje in de uitzending. Heb jij een VR-bril? Dan kun jij hieronder zien wat hij zag:
'The Last Chair' is geproduceerd door Pieter van Huystee Film en is 6 en 7 april te zien op de VRBASE op het Marineterrein in Amsterdam , met Pasen en op 5 april in Eindhoven en daarna op het Tribeca Fimfestival in New York. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.