Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Vijfde Boek: De pinguïn lessen - Tom Michell

2 dec 2015
  •  
leestijd 2 minuten
Boek: De pinguin lessen - Tom Michell
Iedere maand kiest één van de leden van het boekenpanel het vijfde boek. Dit boek is niet in de uitzending geweest, maar meer dan de moeite waard om te lezen. Het panellid vertelt daarbij wat er zo bijzonder/leuk/grappig/ontroerend aan dit boek is en waarom iedereen het moet lezen.
Veronie Snijder-Kramer over dit boek: Het boek is een waargebeurd verhaal over een jonge leraar aan een kostschool in Argentinië. Aan het strand in Uruguay ziet hij een grote groep met olie besmeurde pinguïns liggen waarvan er één nog een klein beetje leeft. Deze pinguïn gaat hij redden! Hij maakt hem schoon om hem vervolgens weer vrij te laten in zee. De pinguïn weigert echter om de zee weer in te gaan en blijft als een hondje zijn redder volgen.
Er zit niets anders op dan de pinguïn mee te smokkelen naar zijn school in Argentinië.
De pinguïn wordt de lieveling van de hele school; leraren en leerlingen ’vertellen’ hun problemen aan de pinguïn. Ook wordt deze kleine pinguïn de mascotte van het rugbyteam.  De pinguïn helpt daarnaast ook het kneusje van de school, door samen met hem te gaan zwemmen. Hierdoor blijkt dat deze jongen een waar zwemtalent is.
Kortom, ‘De pinguïn lessen‘ is een waargebeurd sprookje over de bijzondere vriendschap tussen mens en dier, dat bovendien goed geschreven is en waar je een warm gevoel van krijgt! Ook schoot ik  tijdens het lezen van het boek diverse keren spontaan in de lach. Een pinguïn als huisdier lijkt onmogelijk, maar lees dit boek en je bent voor eeuwig ‘pinguïnadept’!  

Meer over:

boeken, boek, vijfde boek

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!