Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Vier (+1) bijzondere versies van Smells Like Teen Spirit

20 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Volgende week is het precies 25 jaar geleden dat Nirvana’s 'Nevermind' uitgebracht werd, hét legendarische album uit 1991 met de klassieker ‘Smells Like Teen Spirit’. In de uitzending van dinsdag 20 september liet het Nationaal Jeugd Jazz Orkest hun versie van deze hit van Nirvana horen. Wij vonden nog een aantal opmerkelijke én bijzondere covers van dit nummer!
In ‘Montage of Heck’, de  documentaire over het leven van frontman Kurt Cobain, was een gevoelige cover van ‘Smells Like Teen Spirit’ te horen. Deze versie werd uitgevoerd door het vrouwenkoor Scala & Kolacny Brothers. Het Belgische koor coverde eerder Radioheads ‘Creep’ voor de soundtrack van de film ‘The Social Network’.
Grunge klonk nog nooit zo gepolijst als in de versie van ‘Smells Like Teen Spirit’ die crooner Paul Anka zong. Tijdens een uitzending van The Late Show van David Letterman in 2007 is de zanger van ‘Diana’ te gast met een bigbandcover van de klassieker van Nirvana.
Vlak nadat ‘Smells Like Teen Spirit’ uit de hitlijsten verdween, kwam Tori Amos met haar versie van het nummer. Een ingetogen cover met enkel haar zang en pianospel. Het nummer verscheen op de B-kant van haar single "Crucify" uit 1992.
Niet de meest voor de hand liggende band, maar de bekende Britse boyband Take That, die normaal gesproken zoete popliedjes maakt, rockt tijdens hun 1995-tour met hun eigen versie van ‘Smells Like Teen Spirit’. Met ontblote bovenlijven, dat dan wel.
Bonus clip: In de film ‘The Muppets’ (2011) geeft de Muppets Barbershop Quartet een geweldige uitvoering!
En natuurlijk de versie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest:

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA