Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Top 5 best bekeken Web Draait Door-video's

21 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BEST BEKEKEN wdd
In de rubriek Web Draait Door elke werkdag een mooie, leuke, spannende, intrigerende video of fotoreeks van 't web. Dit zijn de meest bekeken items van 2018:
5: Aap teruggezet in het wild
Dit is een video over het aapje Pearce, een geredde en gewonde aap, die wordt vrijgelaten na zijn revalidatie en weer bij zijn familie aansluit. Een ontroerend moment dat je hele dag weer goed maakt!
4: Het prachtige geluid van flinterdun ijs
Henrik Trygg maakte in Zweden deze bijzondere video, waarin hij laat horen welk geluid heel dun ijs maakt als je erover heen schaatst. Het ijs waarop Trygg schaatst is slechts 45 mm. 
3. Noord-Koreaanse Cherleaders
Terwijl de meeste Olympische atleten tijdens de Spelen met elkaar optrekken, blijven de Noord-Koreaanse sporters en aanhang gescheiden. Ze worden 24 uur per dag nauwlettend gevolgd, waar ze ook gaan. Deze video is een mooi voorbeeld van die controle. We zien Noord-Koreaanse cheerleaders die atleten aanmoedigen met vrijwel op elke rij een beveiliger om ze in de gaten te houden. Naar verluidt worden de dames al op jonge leeftijd geronseld door het regime. En dan hebben we het niet eens gehad over de creepy dansjes en liedjes die de dames ten gehore (moeten) brengen. 
2. Optische illusie
Nadat eerder de halve wereldbevolking zich bezighield met de vraag of een jurk nu zwart/blauw of wit met goud was, nu een een nieuw plaatje dat de gemoederen bezig houdt: twee afbeelding van een straat. De afbeeldingen zouden identiek zijn, maar voor velen lijkt dat niet zo. Het lijkt namelijk alsof de foto's elk vanuit een andere hoek genomen zijn. Wat zie jij? 
Maar zoals je in onderstaand GIFje kunt zien, zijn ze exact hetzelfde:
1. De winnaar. Deze vader is op z'n gemakkie de tuin bladervrij aan het maken. Maar dan krijgt hij de schrik van zijn leven... Wait for it!
DWDD is vanaf 15 december met winterstop. 7 januari zijn we weer terug op de buis.
Klik voor meer Web Draait Door

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA