De Wereld Draait Door

Terugkijken: college ‘Symmetrie’ door Robbert Dijkgraaf

  •    •  
24-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1272 keer bekeken
  •  
Still 1 Dijkgraaf symmetrie
Voor de zevende keer neemt professor Dijkgraaf ons mee naar de wereld van de wis- en natuurkunde. In een live college legt hij ons dit keer één van de belangrijkste principes uit over de wereld waarin we leven: symmetrie. Vanaf het Westergasterrein in Amsterdam richt Dijkgraaf zich tot het 1100 mensen tellend publiek in De Gashouder en de kijkers thuis. 
Robbert Dijkgraaf:  “Van sneeuwvlokken tot zeesterren, van architectuur tot muziek, van ons eigen spiegelbeeld tot de allerkleinste deeltjes: de natuur en de cultuur wordt bepaald door symmetrie, misschien wel de krachtigste wetmatigheid in de wetenschap. Deze eeuwenlange ontdekkingstocht voert langs de oude Grieken, Franse revolutionairen, islamitische wanddecoraties en Chinese kernfysici.”
Ná de reguliere uitzending gingen we door op NPO Best om kijkersvragen van Twitter én vragen uit het publiek te beantwoorden. Yuki Kho modereerde de vragen. Kijk het hieronder terug:
Na zijn colleges over de Oerknal, Het Allerkleinste, Albert Einstein, Het Oneindige, Zwarte Gaten en Licht is ‘Symmetrie’ het zevende college van Robbert Dijkgraaf. Sinds 1 juli 2012 is hij directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton
Delen: