Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Hélène over debuut bij DWDD: ‘Matthijs is heel relaxed’

04-10-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
helene hendriks2
In het dagelijks leven is Hélène Hendriks al jaren presentatrice bij de zender FOX Sports, maar 13 september jl. was ze voor het eerst tafeldame in de DWDD-uitzending. Vanavond schuift ze voor een tweede keer aan, maar we blikten onlangs nog even met haar terug op haar eerste optreden.
“Ik vond het heel gezellig, want de sfeer was heel ontspannen. En wat ik wel mooi vind om te zien is dat Matthijs heel relaxed is. Eigenlijk een beetje als Jan Joost (van Gangelen, red.); daar zit ik natuurlijk elke zaterdag naast als we het programma De Eretribune presenteren. Matthijs is heel geïnteresseerd en heeft veel kennis. Dat merk ik ook aan hem, dan voel je je automatisch al heel fijn”, zegt Hélène Hendriks. 

'Zelf meegemaakt'

Een moment uit de uitzending dat haar is bijgebleven, heeft Hélène ook zelf zo'n beetje meegemaakt. Het gaat om een fragment van de TV Draait Door waarin een vrouwelijke sidekick van een programma van RTV Noord per ongeluk werd beledigd. “Er werd geïnsinueerd dat ze zwanger was, terwijl dat niet het geval was. Dat vond ik echt heel gênant, echt heel erg voor haar. Ik heb het zelf ook al een keer meegemaakt; toen had ik een jurk aan en zat ik onderuitgezakt aan tafel, en eerlijk gezegd had ik ook lekker gegeten. Toen kreeg ik opmerkingen van: “Ben je zwanger of zo?”. Maar goed, dat is nog achter de schermen. Zij kreeg het op tv van haar medepresentator te horen, dat vind ik echt, echt erg.”
Bekijk hier het fragment van Hélène: 

Sander bij Champions League

In het begin van de uitzending praatte Hélène op de krukken nog over het optreden van Radio 538-presentator Sander Lantinga bij de live tv-uitzending van de Champions League bij Veronica. “Het is maar een meninkje. Ik ben er geen grote voorstander van, maar ik vond dat Sander het eigenlijk best leuk deed. Ik denk dat Veronica beter duidelijk moet maken wat de tafelschikking is. Dat was eerder altijd met twee analisten, dan ga je er automatisch vanuit dat Sander daar zat als analist en dat was helemaal niet zo. Hij zat daar echt als liefhebber en dat is een beetje verwarrend voor de kijkers.”

Reacties op Twitter

Zoals bij elke tafeldame of -heer komen er ook reacties op sociale media. Die van Hélène waren tot dusver louter positief. Een greep uit de respons op Twitter: “Liefff”, “Stelt intelligente vragen” en “Beter dan Jack van Gelder, Wilfred Genee en Jan Mulder”. Ondanks de lovende woorden houdt Hélène beide benen op de grond. “Ja, daar sta ik zelf niet zo bij stil, eerlijk gezegd. Ik vind het hartstikke leuk en lief, alleen hecht ik daar geen waarde aan; want morgen kan het weer anders zijn. Misschien stel ik de volgende keer wel hele stomme vragen en krijg ik heel Twitter over me heen dat ik een dom blondje ben.”
Bekijk hier de hele eerste uitzending met Hélène als tafeldame: 
Bekijk hier het krukgesprek van Hélène met Matthijs toen ze voor de tweede keer tafeldame was: 
Meer interviews? Ga naar  DWDD Extra .