De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Sterrenkundige en presentator Chriet Titulaer (73) overleden

24-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
596 keer bekeken
  •  
Tumb Chriet Titulaer
Wetenschapper en televisiepresentator Chriet Titulaer is dit weekend op 73-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie zondagavond aan De Limburger. Volgens de krant was hij al lange tijd ziek en verbleef hij de laatste jaren in een privé-verzorgingshuis. In DWDD brachten Jelle Brandt Corstius en Jim Jansen een kleine ode: 
Hieronder enkele reacties op Twitter en ons minuutje over Chriet Titulaer:
Hij begon zijn tv-carrière als presentator en commentator van grote wetenschappelijke gebeurtenissen als de maanlanding in 1969 en de lancering van de spaceshuttle Columbia in 1981. In de jaren tachtig was hij vooral bekend van zijn programma TROS Wondere Wereld waarin hij het had over de wetenschap. Ook was hij mede-oprichter van onder meer het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst, projecten waarmee hij mensen een idee wilde geven over hoe techniek hun leefwereld zou veranderen.
Titulaer schreef ook tientallen boeken en deed verschillende voorspellingen. Hij zag de mogelijkheden van glasvezel, dat we honderden tv-kanalen zouden krijgen, telewinkelen, beeldtelefoon, en dit alles vijftien jaar voordat mensen internet in huis hadden. Zijn voorspelling dat er computerchips geïmplanteerd werden in de hersenen in het jaar 2000, is echter niet uitgekomen.
Wees juist níet bang voor computers, zei hij. "Computers gaan het leven juist makkelijker maken."
Delen: