Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Simone Kleinsma schittert in de nieuwe film 'Dorst'

18 jan 2018
  •  
leestijd 1 minuten
kleinsma
De boekverfilming 'Dorst' van regisseur Saskia Diesing gaat op 29 januari op het International Film Festival (IFFR) in première. Simone Kleinsma speelt hier de hoofdrol van moeder Elisabeth die ongeneeslijk ziek is.
Coco (Elise van 't Laar) weet niet meer wat ze met haar leven moet, totdat haar moeder (Kleinsma) ongeneeslijk ziek blijkt te zijn. Coco omarmt dit nieuwe doel in het leven en trekt bij haar moeder in om voor haar te zorgen. Hun verre relatie negeert ze, eveneens het verlangen van haar moeder om alleen te sterven.
Volgens festivaldirecteur Bero Beyer geeft 'Dorst' een frisse blik op de moeder-dochterrelatie: "De film verbindt moeiteloos ironie, tragedie en menselijkheid dankzij een ijzersterke cast en een dwarse blik op leven en dood.''
Andere grote rollen zijn voor Leopold Witte (Gooische Vrouwen), Stefan de Walle (De Marathon) en Margôt Ros (Toren C). De film is exclusief vanaf 29 januari te zien op het IFFR, en vanaf 15 maart in verschillende Nederlandse bioscopen.
Gisteravond was Bert Wagendorp te gast in de uitzending om te praten over de nieuwe film 'I, Tonya'. Een film over het grote sportschandaal uit 1994, waar actrice Margot Robbie de hoofdrol van Tony Harding vertolkt. Deze film is ook vanaf volgende week op het IFFR te zien.

Meer over:

, , , , , , ,