De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Royston Drenthe in de media: 'Kan stil zijn, liever niet'

  •  
03-11-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
royston drenthe
Ex-voetballer Royston Drenthe was te gast. Recht door zee en recht voor z’n raap. Een sterke persoonlijkheid die nooit een blad voor z’n mond neemt; zo staat Royston Drenthe bekend. De ex-voetballer - tegenwoordig rapper Roya2faces én stagiair bij Feyenoord - speelde onder andere bij Feyenoord, Real Madrid, Everton, Alania Vladikavkaz en Oranje. In de media zorgde hij voor kleurrijke uitspraken waarvan we er een paar op een rij hebben gezet; vaak was dat bij de lokale zender RTV Rijnmond. 
Over stoppen als profvoetballer op je 29ste:
“Het is goed zo. Het hoeft toch niet altijd een specifieke leeftijd te zijn, dat je zegt: 34, 35 (is een mooie leeftijd om te stoppen). Maar van 29 zou ik zeggen: probeer het. Misschien dat je je net zo vrij als mij gaat voelen.”
RTV Rijnmond, 17 februari 2017
royston drenthe quote 2
Over het leven als profvoetballer:
Het was niet zo dat hij zich gevangen voelde als prof, “ maar een biertje op tv drinken zorgde meteen voor commotie ".
RTV Rijnmond 17 februari 2017
Over de steun van Everton-fans ten opzichte van die van Real Madrid: 
"Dat echte Feyenoord-gevoel dat heb ik echt gemist, (dat is er wel weer bij Everton). Dat echte supporters, echte hooligans achter je staan. In goeie of slechte tijden, goeie of slechte bal. Ze gaan met je door tot het eindsignaal."
Over straatvoetballers van tegenwoordig:
Qua kwaliteit is het sowieso minder. Ik zeg je eerlijk: nu zijn er meer pleintjes (om op te voetballen) dan boys (die voetballen). Begrijp je?
Touzani TV, YouTube 20 november 2016
royston drenthe quote 1
Over zijn problemen met de linksback-positie: 
"Dat is sowieso altijd mijn persoonlijke issue geweest. Wetende dat ik het heel goed kon, maar dat ik liever mezelf niet instelde op die positie."
Touzani TV, 14 november 2016
Over de voetballerij: 
"De voetbalwereld blijft toch wel een vieze wereld. Als je kijkt naar Casillas, in mijn tijd was hij toch één van de grote mannen en hij kon bijna alles maken, maar als je ziet hoe alles gelopen is... hij is nu keeper van Porto. Wat gaat er mis?"
Touzani TV, 14 november 2016
Over Real Madrid: 
"Als ik nu nog daar (bij Real Madrid) zou zitten, dan zou ik wel tweede aanvoerder zijn... Waarom moet ik spijt hebben? Blijkbaar was ik niet goed genoeg."
Touzani TV, 14 november 2016
Over een lastige, jonge speler zijn bij Feyenoord:
Ik heb in de jeugd heel veel rumoerigheid meegemaakt, want de liefste was ik niet. Ik ben nog twee maanden geschorst geweest. Maar uiteindelijk is het toch goed gekomen. Dan kunnen veel mensen zeggen: dat heeft ie aan ons te danken. Ja, misschien gedeeltelijk, maar merendeel aan mezelf.
RTV Rijnmond 26 oktober 2013
Royston Drenthe is tegenwoordig rapper en noemt zich Roya2faces. Bekijk het nummer Deadzone: 
Over zijn afgeketste terugkeer bij Feyenoord in 2013:
“Mensen zeggen: Feyenoord wil Royston Drenthe weer terug. Ik denk dat dat klinkklare onzin is. Ik denk dat het te maken had met een paar personen die bang waren om met mij in zee te gaan. Niet met Feyenoord. Feyenoord (is van) de hooligans en de supporters van Feyenoord. Ik heb nooit van hun gehoord: Royston, kom niet terug naar Feyenoord.
RTV Rijnmond 26 oktober 2013
Ik kan niet praten over terugkeren bij Feyenoord, misschien zitten diezelfde mensen daar nog steeds en die denken nog steeds hetzelfde (over mij). Of ik moet ineens 30 gaan scoren dat ze denken: ‘ja, hij mag nu wel komen’. Of: ‘hij wil de beste voetballer van de wereld worden’, wat ik niet zie gebeuren, met all due respect naar mezelf toe, want ik ben natuurlijk wel reëel naar mezelf toe.
RTV Rijnmond 26 oktober 2013
Over tennis kijken bij het ABN AMRO Toernooi:
Tennis is één van de sporten die niet saai is om naar te kijken en live zeer zeker. Het enige jammere is dat je wel stil moet zijn. Ik kan dat wel, maar liever niet.
RTV Rijnmond 17 februari 2017
Na zijn leven als voetballer, is Royston ook druk aan het vloggen:
Het hele gesprek in DWDD:
Meer Extra? Ga naar de  rubriekspagina
Meer Sport? Ga naar de rubriekspagina .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.