Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Remake van Waterschapsheuvel!

7 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
Watership down
‘Waterschapsheuvel’ is de titel van de Nederlandse vertaling van het boek ‘Watership Down’ van Richard Adams, dat in 1972 verscheen. Het boek vertelt de reis en opbouw van een nieuwe kolonie door een groep konijnen. Groots en meeslepend, compleet met scheppingsverhaal, visioenen, een exodus, maar ook een totalitair geleide kolonie.
In 1978 werd van het boek een animatiefilm gemaakt, gericht op volwassenen. Het boek was al een groot succes, de film zowaar een nog grotere hit. Vele volwassenen hielden het niet droog bij de avonturen van de schattige konijntjes, die niet altijd goed afliepen.
Grote bijdrage aan het kassucces was het nummer ‘Bright Eyes And Interlude’, geschreven door Mike Batt en gezongen door Art Garfunkel, dat op de soundtrack van de film stond. Het gevoelige lied werd in 1979 als single uitgebracht en behaalde de eerste plaats in Nederland en Engeland. Het is een van de meest gedraaide nummers op uitvaarten. 
Och, die arme konijntjes en oef, wat een treurig nummer. En nu kunnen we die emoties nogmaals gaan beleven, want de BBC en Netflix komen binnenkort met een nieuwe geanimeerde adaptatie! In vier delen kunnen we het wel en wee van de pluizige diertjes opnieuw beleven. En de thema’s die in het verhaal besloten liggen, bijvoorbeeld hoop, vrijheid, volharding en de strijd tegen fascisme, maken het verhaal nog altijd actueel. Een parallel met de huidige tijd ligt voor de hand, bijvoorbeeld de vluchtelingenproblematiek. De konijnen tonen compassie voor iedereen in nood, ongeacht afkomst. Release op Netflix staat gepland vlak voor kerst, op 23 december. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn...

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA