Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Regisseurs Op Beeld: 5x Beroemde Cameos

14 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Thom Hoffman praatte woensdag 14 september over de klassieke film Chinatown, door sommigen de allerbeste film aller tijden gedoopt. Deze filmklassieker wordt in een select aantal bioscopen opnieuw uitgebracht. 
Regisseur van de film is Roman Polanski, maar hij hield het niet alleen bij regisseren: hij maakt ook een cameo in een van de belangrijkste scenes van de film. 
Polanski is niet de enige succesvolle regisseur die niet vies is van een beetje camera-aandacht, daarom hieronder de top 5 cameolievende filmregisseurs! 
1. Alfred Hitchcock | 1899-1980
Hitchcock is de onbetwiste kampioen van cameos in zijn eigen films. Maar liefst 39 keer stond hij voor de camera in een (kleine) rol. 
2. Quentin Tarantino | 1963 - huidig 
Ook Tarantino staat erom bekend dat hij altijd even voorkomt in zijn eigen films. Sterker nog, hij zorgt ook dat zijn personage altijd wordt gedood, veelal op grafische en B-film achtige wijze, zoals hieronder in Django Unchained. 
3. Peter Jackson | 1961 - huidig
Jackson kun je kennen van cultklassiekers als Heavenly Creatures of The Lovely Bones. Waarschijnlijker is dat je hem kent als dé man achter de Lord Of The Rings verfilmingen. Ook hij maakt in veel van zijn films even een kort optreden. 
4. Wes Craven | 1939 - 2015
Craven stond bekend om zijn doodenge horrorfilms zoals The Hills Have Eyes en A Nightmare On Elm Street. In 1996 maakte hij de komische horrorfilm Scream, waarin hij zelf ook even op beeld verscheen. 
5. Martin Scorsese | 1942 - huidig
Scorsese is een levende legende. Met films als Taxi Driver, Raging Bull, Goodfellas, The Aviator en The Wolf of Wallstreet heeft hij genoeg kaskrakers geregisseerd om er zelf ook af en toe in voor te komen. Toch doet hij het niet heel vaak. Onderstaande scene is waarschijnlijk zijn bekendste on-screen performance.
Benieuwd naar de beruchte cameo van Roman Polanski in Chinatown zelf? Bekijk hem hier. 

Meer over:

, , , , ,