Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Puzzelen met geheime diensten

24 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Puzzel-thumb
Bij onze overzeese buren is een speciaal team van de geheime dienst al jaren druk bezig met het breken van codes, cijfers en ingewikkelde formules. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van deze Government Communications Headquarters, brengen zij een boek uit vol met puzzels die de geschiedenis van de dienst weerspiegelen.
Onze eigen AIVD daagt ons sinds 2011 al uit met de jaarlijkse ‘AIVD kerstpuzzel’. Oorspronkelijk bedoeld om systematisch en logisch denken onder medewerkers te stimuleren, inmiddels een uitdaging voor fanatieke puzzelaars in Nederland en zelfs – naar het schijnt – een stiekeme selectieprocedure voor nieuw AIVD-talent. Vorig jaar schoven er drie meesterpuzzelaars bij ons aan, vanavond zijn ze terug om ook de Britse puzzels op te lossen.