Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Prijsvraag (gesloten) Boek 'Het litteken van de dood' | Onno Blom

18 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Prijsvraag Boek Het litteken van de dood wolkers blom
Vlak voor de dood van Jan Wolkers begon Onno Blom aan de biografie van de schrijver, beeldhouwer en schilder. Meer dan 10 jaar deed hij over de biografie die op 19 oktober uitkomt. Wij hebben twee exemplaren die wij mogen weggeven. Wil jij kans maken op het boek, vertel ons dan wat Jan Wolkers voor jou betekent. Vul je gegevens helemaal onderaan deze pagina in. 
Korte samenvatting van het boek:
Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf. Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.
Bekijk het fragment hoe Jan Wolkers leefde in de jaren 90: