De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Özcan Akyol wint Nachtwacht Award

29-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
92 keer bekeken
  •  
Eus wint prijs
Özcan Akyol wint de Nachtwacht Award! Hij kreeg de publieksprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland uit handen van Matthijs. Akyols 'Onze Man in Deventer' (BNNVARA) wordt wekelijks in de nacht van zaterdag op zondag uitgezonden op NPO Radio 1, van 0:00 tot 2:00. Gefeliciteerd Eus!

Onze man in Deventer

De schrijver en columnist presenteert iedere zaterdagnacht dit 1-op-1-interviewprogramma, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats. Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt de gast bij Özcan op de bank. In de historische binnenstad van Deventer botviert Eus zijn interesse in de gast met een reeks vragen en overpeinzingen. Klik hier voor de site van het programma .

Nachtradio

Initiatiefnemer Richard Otto (Tens Media/ Spreekbuis.nl): ‘Nachtprogramma’s worden soms als tweederangs radio gezien. Dat is geheel onterecht, want voor veel nachtwakers, nachtwerkers en nachtbrakers zijn juist deze programma’s een baken in de nacht. Nacht-dj’s worden vaak door de luisteraar als vriend gezien, die hen door de nacht weet te slepen. Door de drukte overdag luisteren Nederlanders vaak veel passiever naar de radio, terwijl in de stilte van de nacht de radio alle aandacht krijgt. De meeste nachtprogramma’s hebben veel loyale fans. Dit is goed te zien aan de duizenden stemmen die afgelopen weken bij ons zijn binnengekomen.’

Nachtwacht Award

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder. Luisteraars konden op de website spreekbuis.nl stemmen. De vier andere genomineerden waren: Martijn Kolkman (Qmusic), Nachtzuster (Omroep Max/ NPO Radio 1), Nooit Meer Slapen (VPRO/ NPO Radio 1) en RickvanV Doet 2 (Powned/ NPO Radio 2).
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.