Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Onthulling Totempaal Mies Bouwman

27 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Mies bouwman paal
Wij blazen de rubriek ‘De Totempaal’ van Mies Bouwman uit het programma ‘Mies en Scène’ nieuw leven in. 7 kunstenaars die 7 kubussen omtoveren tot een kunstwerk, die weer worden samengevoegd tot 1 totaalkunstwerk. Als ode aan Mies Bouwman.
Mies Bouwman vroeg kunstenaars in de rubriek De Totempaal om een kubus van 80 x 80 x 80 cm naar hun hand te zetten. Makers als Jan Wolkers en Wim T. Schippers gaven hun bijdrage. En zo ontstond er gedurende elk seizoen een kunstwerk. 
De kunstenaars die aan onze totempaal hebben meegewerkt zijn: Ans Markus, Maarten Baas, Bas Kosters, Gerti Bierenbroodspot, Robin de Puy, Marte Röling en Siegfried Woldhek.
Vandaag, op 3 oktober, heeft Matthijs van Nieuwkerk de Totempaal in Beeld en Geluid te Hilversum onthuld. Vanavond zitten alle kunstenaars bij ons in de studio. 
Het idee ontstond tijdens de voorbereiding van onze speciale uitzending na het overlijden van Mies:

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!