De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Onthulling Totempaal Mies Bouwman

27-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mies bouwman paal
Wij blazen de rubriek ‘De Totempaal’ van Mies Bouwman uit het programma ‘Mies en Scène’ nieuw leven in. 7 kunstenaars die 7 kubussen omtoveren tot een kunstwerk, die weer worden samengevoegd tot 1 totaalkunstwerk. Als ode aan Mies Bouwman.
Mies Bouwman vroeg kunstenaars in de rubriek De Totempaal om een kubus van 80 x 80 x 80 cm naar hun hand te zetten. Makers als Jan Wolkers en Wim T. Schippers gaven hun bijdrage. En zo ontstond er gedurende elk seizoen een kunstwerk. 
De kunstenaars die aan onze totempaal hebben meegewerkt zijn: Ans Markus, Maarten Baas, Bas Kosters, Gerti Bierenbroodspot, Robin de Puy, Marte Röling en Siegfried Woldhek.
Vandaag, op 3 oktober, heeft Matthijs van Nieuwkerk de Totempaal in Beeld en Geluid te Hilversum onthuld. Vanavond zitten alle kunstenaars bij ons in de studio. 
Het idee ontstond tijdens de voorbereiding van onze speciale uitzending na het overlijden van Mies:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.