Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Nieuw boekenpanel seizoen 14

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
4 boekhandelaren boekenpanel
In ons 14e seizoen zijn dit de vier leden van ons boekenpanel, die ons maandelijks door boekenland gidsen en hét boek van de maand kiezen:  Iris Meijer, Jeroen Schwartz, Margreet de Haan en Tim van den Hoed. Hieronder meer info:
Margreet de Haan won in 2017 de titel “beste boekverkoper van Nederland”. Ze is mede-eigenaresse van boekhandel 't Spui in Vlissingen. Margreet werkte daarvoor in de boekwinkel van de Hogeschool Zeeland, maar besloot samen met haar zus en zwager om boekhandel 't Spui over te nemen. Behalve het verkopen van boeken organiseert ze ook literaire evenementen en weet daarmee vele mensen naar de Oude Markt in Vlissingen te trekken.
Twitter:  @margreetje118
  Instagram: @ boekhandelspui
Iris Meijer boekenpanel DWDD
Iris Meijer is boekverkoopster bij Linnaeus Boekhandel. Sinds 1991 is haar boekenhandel gevestigd aan de Middenweg in de Amsterdamse Watergraafsmeer. Naast het verkopen van boeken organiseert Linnaeus Boekhandel regelmatig lezingen met schrijvers of deskundigen over actuele boeken en thema’s. Iris doet onder andere de Public relations en communicatie van de boekhandel en begon samen met een collega De week van het Korte Verhaal. Dit idee begon als een klein boektafeltje in haar zaak, maar is inmiddels met vele andere boekenwinkels in Nederland en België een officieel evenement geworden.
Tim van den Hoed boekenpanel DWDD
Tim van den Hoed droomde als jonge Utrechter van een eigen boekenzaak waar hij boeken, koffie en gezelligheid kon combineren. Dat werd De Utrechtse Boekenbar, een plek waar mensen alvast aan de bar kunnen beginnen aan hun net gekochte boek, kunnen afspreken met vrienden of andere boekliefhebbers kunnen ontmoeten.
Twitter:  @timvdh
Jeroen Schwartz werkt met zijn hele ziel en zaligheid bij Boekhandel Lovink, sinds 1846 dé boekhandel van Lochem. Een karakteristieke boekenzaak, waar niet alleen boeken over de toonbank gaan, maar ook lezingen worden georganiseerd.
Twitter:  @jeroenschwartz
I
nstagram: d.liebezeit