NPO
Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Beroemde borsten en billen met een boodschap

28 nov 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Inge de Bruijn_blonde rog

Mocht je een dezer dagen uit je ooghoek een naakte Sophie Hilbrand in innige omhelzing met een kabeljauw voorbij zien schieten, maak je geen zorgen. Dat is geen reden om je psycholoog te bellen, maar een nieuwe campagne tegen het leegvissen van onze oceanen. Ondanks internationale afspraken wordt namelijk nog steeds 41 procent van de vissoorten in de Atlantische Oceaan overbevist. Om minister Schouten te motiveren daar wat aan te doen, gingen bekende Nederlanders onder wie Inge de Bruijn en Dries Roelvink uit de kleren en op de foto met een vriendje uit de zee.

De afgelopen jaren deden al vele beroemdheden mee aan de internationale campagne van Fishlove. Van Emma Thompson tot Rutger Hauer en van Sean Penn tot Gillian Anderson. Hoewel je het misschien een gek idee vindt om politiek te bedrijven in je blootje, kent het activisme - en het dierenactivisme in het bijzonder - een lange geschiedenis van borsten en billen met een boodschap. Er zijn zelfs boeken over volgeschreven. Vooral dierenrechtenorganisatie PETA leunt zwaar op vrouwelijk schoon. Zij werden wereldberoemd met de campagne 'I'd rather go naked than wear fur' (Ik ga liever naakt dan dat ik bont draag) waarvoor grootheden als Pamela Anderson, Naomi Campbell en Alicia Silverstone het uithangbord waren. Tegenwoordig houdt de organisatie zich vooral bezig met het promoten van een veganistische levensstijl. PETA is overigens niet onomstreden. Sinds bekend werd dat het grootste deel van de zwerfdieren die door hen werden 'opgevangen' een spuitje krijgt, hebben meerdere beroemdheden zich al van de organisatie gedistantiëerd.


Maar laat je dat er vooral niet van weerhouden om naar de prachtige foto's van beroemde lijven te kijken. Vooral niet als je onthoudt waar ze het voor doen.

PAMshowerSCARED-72
Tanja Jess_zeebaars
Sophie Hilbrand_kabeljauw
ryan-sheckler-low-res-ad
Dave Roelvink_kabeljauw