Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Midas Dekkers - Rood, een bekoring

19 apr 2011
  •  
leestijd 1 minuten
rood_klein_01.jpg
Roodharigheid is de heerlijkste harigheid. Eén blik op zo'n hoofd vol vuur, één glimp van die koperen lokken en je houdt de pas in. Het hart van Midas Dekkers gaat er sneller van slaan. Zijn leven lang zucht hij gretig onder de bekoring van het rood en zoekt hij naar het geheim erachter. Rood haar is een belofte, dat zie je zo, maar een belofte waarvan? Als een blonde de held is en een zwarte het kwaad, wat is dan de rode? Hoer of madonna? Zoete poes of kwade kat? Juist door haar dubbelzinnigheid raak je op een roodharige nooit uitgekeken. Of over haar uitgelezen. Rood is een ode aan een schoonheid die op verdwijnen staat: ze zeggen dat roodharigen uitsterven. Hoe moet dat straks dan? Waar haal je zo gauw nieuwe roodharigen vandaan, inclusief de sproeten en die verrukkelijk bleke huid? Midas Dekkers, 'Rood, de bekoring', Uitgeverij Contact, 2011. ISBN: 9789025435776.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!