Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Lange versie Destino van Dalí en Disney

11 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
In de uitzending was in ons ‘Minuutje’ een stukje te zien van de tekenfilm ‘Destino’, gemaakt door de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí en Walt Disney. Ze begonnen het project in 1945, maar Disney trok de stekker eruit wegens bezuinigingen.
In 1999 werd de cartoon nieuw leven ingeblazen door het neefje van Walt Disney, Roy E. Disney . Op basis van de reeds afgemaakte 17 seconden animatie en het originele storyboard werd de film in 2003 uitgebracht.
Centraal staat het personage ‘Chronos’, de belichaming van tijd. Hij is niet in staat om zijn verlangen naar de sterfelijke dame Dahlia te beteugelen. Dalí vatte het als volgt samen: “een magisch vertoon van het problematische leven in het labyrinth van de tijd”. Disney noemde het: “een simpel verhaal over een jonge vrouw op zoek naar echte liefde”.