Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Jullie favoriete #’s op Twitter van de afgelopen 10 jaar!

23 aug 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Tumb_has
De #hashtag bestaat vandaag 10 jaar. Reden genoeg om dat te vieren met een lijstje van de favoriete hashtags. We vroegen jullie naar je favoriete # op Twitter van de afgelopen 10 jaar. Dat leverde een mooi lijstje op van Twitteraars uit binnen- en buitenland.
Sommigen grijpen de kans aan om Twitter te laten weten dat ze zitten te wachten op een update.
Terwijl anderen de aandacht vestigen op de beweging die vecht voor meer solidariteit jegens getinte mensen. Ze vechten voor gelijke behandeling. 
Ook Thierry Baudet kon niet in het lijstje ontbreken. Eerder dit jaar wist hij met zijn partij, Forum voor Democratie, twee zetels in de Tweede Kamer te bemachtigen. Voornamelijk zijn kritiek op het #Partijkartel viel op in zijn pleidooien.
Op 30 mei plaatste President Trump de volgende tweet: “Despite the constant negative press covfefe”. Lange tijd werd er gedacht dat het een typo was. Echter bleek er een betekenis achter schuil te gaan. Het staat namelijk voor: Communications Over Various Feeds Electronically For Engagement Act.  
Toen een groep terroristen op 7 januari 2015 het kantoor van Charlie Hebdo binnenviel brachten Twitteraars hun steunbetuigingen via #PrayforParis. Deze hashtag werd sindsdien vaker gebruikt bij aanslagen in andere steden. 
Naar aanleiding van een uitzending van het programma Kassa is #ikziejewel geboren. Dit is een manier van ouders van kinderen met een zeer ernstige meervoudige beperking om de noodklok te luiden. Zij willen hiermee aangeven hoeveel impact de zorg voor hun kind op het gezin en hun carrières heeft.
Voor veel mensen is Twitter een manier om hun kritiek op de huidige Amerikaanse President te uiten. 
Anderen gebruiken Twitter om hun idolen te supporten.

Meer over:

, , , , , , ,