Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

'Jolene' van zelfde maker als 'Famke Louise, de documentaire’

5 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
383721_custom_doc_jolene_680x383
Elza Jo Tratlehner is fotografe en documentairemaakster, afgestudeerd aan De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Op Videoland ging in 2018 de 4-delige docu-serie 'Famke Louise, de documentaire' in première, een intiem portret van de rapster en haar heftige leven. Eerder dit jaar zag haar regiedebuut 'Jolene' het licht. Ook een rauw en intiem portret van een jonge vrouw met een heftig leven:  
Alles in het leven van Jolene is heftig. Ze leeft op chaos en adrenaline. 's Nachts werkt ze achter de bar in een stripclub, op haar zestiende kreeg ze haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede. Haar echte vader kent ze niet en haar stiefvader, tv-persoonlijkheid Keith Bakker, verdween ook van de ene op de andere dag uit haar leven. En toch wil Jolene niet bij de pakken neerzitten. Tegen alle verwachtingen in besluit ze psychologie te gaan studeren. Jolene is klaar voor een positieve rol in onze samenleving, maar is de samenleving ook klaar voor Jolene?