Sfeerfoto van De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Janine Abbring wint de Sonja Barend Award 2017!

17 okt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Janine Abbring Sonja Barend Award 2017
Janine Abbring wint de Sonja Barend Award 2017! Haar aangrijpende interview met Eberhard van der Laan in ' Zomergasten' werd door de vakjury verkozen tot  het beste interview van het afgelopen televisieseizoen. Abbring ontving de VARAgids-interviewprijs uit handen van naamgeefster Sonja Barend in DWDD. 

Juryrapport

Een jury van ruim veertig collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten verkoos de debuterende Zomergasten-presentator uit een lijst van tien kanshebbers die organisator VARAgids onlangs publiceerde. “Als een interview van drie uur live wordt bekeken in vele cafés en zalen, dan zegt dat niet alleen iets over de betrokkenheid bij de hoofdpersoon, maar toch ook over de kwaliteit van het gesprek. Eindelijk heeft Zomergasten de gedroomde presentator gevonden”, vond jurylid Hans Beerekamp (NRC). “Zonder de andere genomineerden te kort te doen: dit jaar is maar één winnaar mogelijk”, stelde Norbert Pek vast. “Abbring is inhoudelijk, empathisch en heeft constant de goede toon, ook als die heel verdrietig is.”
Traditioneel worden Zomergasten-presentatoren uiterst kritisch gevolgd door alle mediawatchers, maar veel juryleden willen Janine Abbring volgend jaar graag terugzien. Hugo Blom: “Deze prijs is eigenlijk ook voor de hele serie. Presentator van Zomergasten is hell of a job. Abbring sprong in het diepe en deed de hele serie geweldig, met dit beladen interview — uitleg overbodig – als hoogtepunt."
Lees meer bij de VARAgids .
Het is de negende keer dat de Sonja Barend Award wordt uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk, Humberto Tan, Clairy Polak, Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Coen Verbraak en twee keer Jeroen Pauw. 
Janine Abbring (1976) is momenteel eindredacteur voor de satirische talkshow Zondag met Lubach, in 2016 bekroond met een Zilveren Nipkow en dit jaar onderscheiden met d e Gouden Televizier-Ring. Eerder werkte ze als presentator van het duurzame radio- en televisieprogramma Vroege Vogels en was ze Jakhals bij DWDD.  

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Wil jij het allerlaatste DWDD-nieuws ontvangen? Met de gasten van die avond, prijsvragen en meer? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!