De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Jan Terlouw - Manifest

24-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
293 keer bekeken
  •  
Eind vorig jaar maakte Jan Terlouw met zijn indrukwekkende en ontroerende pleidooi veel los. In zijn speech sprak hij over ‘ Het touwtje uit de brievenbus ’ en het vertrouwen in de samenleving. Het fragment werd ook online massaal bekeken en gedeeld, en op social media kwamen heel veel reacties. Hij vond het tijd voor een vervolg op zijn pleidooi. Samen met tien voorzitters van politieke jongeren organisaties presenteerde hij vandaag een manifest: 
De tekst van het Manifest
‘(…) Ondergetekenden, voorzitters van tien politieke jongerenorganisaties, dringen erop aan dat onderstaande vijf punten worden opgenomen in een na 15 maart 2017 te sluiten regeerakkoord.
1. Het beleid van het kabinet zal erop zijn gericht dat Nederland gaat behoren tot de koplopers op het gebied van duurzaamheid, met name als het gaat om concretisering van de Parijse akkoorden, die er op neerkomen dat de temperatuurstijging van de atmosfeer deze eeuw beperkt moet blijven tot minder dan twee graden Celsius. Het kabinet zal daarvoor concrete maatregelen nemen.
2. Het principe ‘de vervuiler betaalt’ zal uitgangspunt zijn van het kabinetsbeleid. Daardoor wordt een gelijk speelveld gecreëerd voor de industrie, wat een voorwaarde is voor succesvolle innovaties op het gebied van duurzame productie.
3. Het kabinet zal iedere maatregel toetsen aan het effect ervan op de kwaliteit van de aarde, nationaal en internationaal, nu en in de toekomst.
4. Het kabinet zal alles in het werk stellen om in internationaal verband te bevorderen dat multinationale ondernemingen niet minder belasting betalen dan het midden- en kleinbedrijf.
5. Bij het realiseren van bovenstaande maatregelen zal voor het kabinet de menselijke maat norm zijn in wetgeving, regelgeving en beleid.
Ondertekenaars: CDJA (CDA) Ard Warnink, DWARS (GroenLinks) Noortje Blokhuis, Jonge Democraten (D66) Wouter van Erkel, Jonge Socialisten (PvdA) Lieke Kuiper, JOVD (VVD) Rutger de Ridder, OPPOSITIE (DENK) Enes Yigit, Perspectief (ChristenUnie) Jarin van de Zande, PINK! (PvdD) Sebastiaan Wolswinkel, ROOD (SP) Merel Stoop, SGP-J (SGP) Willem Pos.
Delen: