Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wie maakt LuckyTV?

5 dec 2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
390 keer bekeken
Wie maakt LuckyTV?
Elke aflevering van DWDD wordt afgesloten met LuckyTV: satirische filmpjes, meestal gemaakt van bestaand beeldmateriaal, waarin de actualiteit van commentaar wordt voorzien.
Ze worden gemaakt door één persoon: Sander van de Pavert. Hij werd in 1976 geboren in Den Haag. Hij studeerde in 2000 af als grafisch vormgever aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn studie kreeg hij van zijn ouders een videocamera en daar is het mee begonnen. Hij leerde snel om middels montage de werkelijkheid naar zijn hand te zetten. Hij kwam iemand tegen van TV West, de lokale Haagse omroep, en zijn filmpjes werden uitgezonden.
In 2003 werkte hij voor het eerst samen met de Vara, in de voorloper van De Wereld Draait Door: Vara Laat. Ook daarna blijft de Vara zijn belangrijkste opdrachtgever.
In 2010 ontving Sander een eervolle vermelding van de Nipkowjury. In het rapport stelt de jury: "Van de Pavert ontregelt onze kijkgewoontes op aangename, maar soms ook choquerende wijze. Niets of niemand wordt gespaard door zijn bijna altijd haarscherpe spotlust.
Zelden gaat het alleen om het ridiculiseren van machthebbers of versleten taboes. Hij lijkt ons te willen wakker schudden, dat niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Zo levert Lucky TV zelfs een bijdrage aan de bevordering van de vaak bepleite mediawijsheid.”

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA