Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Het verschil tussen restaurants met één, twee of drie Michelinsterren

13 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
Michelin-tumb
Het beoordelingssysteem van Michelin is raadselachtig. Want heb jij een idee waar de felbegeerde sterren voor staan? Wij vertellen je wat het verschil is tussen 1, 2 of 3 sterren. En hoe je betaalbaar naar een Michelinrestaurant kunt!

Beoordeling

De gids geeft restaurantrecensies door middel van korte samenvattingen van twee of drie regels en een uitgebreid systeem van symbolen.

Restaurants kunnen nul tot 3 sterren krijgen voor de kwaliteit van het eten op basis van vijf criteria:
- kwaliteit van de gebruikte ingrediënten
- beheersing van smaak en kooktechnieken
- de persoonlijkheid van de chef in zijn keuken
- waar voor uw geld en consistentie tussen bezoeken

Hieronder de symbolen die Michelin gebruikt (bron: Michelin).
1
2
3
Veel van deze criteria zijn natuurlijk subjectief.  Je moet als restaurant maar hopen dat de inspecteur professioneel te werk gaat.

Betaalbare Michelin-restaurants: Bib Gourmand

Terwijl inspecteurs van Michelin rondreizen, zijn ze ook op zoek naar restaurants waar de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Dit resulteerde in het creëren van een afzonderlijke beoordelingscategorie: Bib Gourmand.
5
Maar dan moet je als restaurant wel een driegangen keuzemenu hebben voor maximaal 39 euro. Nederland telt 133 restaurants met het stempel Bib Gourmand. Deze werden afgelopen november uitgereikt. In totaal kregen 17 nieuwe restaurants een Bib Gourmand en 15 verloren die status.

Vandaag zijn echter de échte Michelinsterren uitgereikt. Alec Steur was jarenlang recensent voor Michelin en vertelde hoe dat in zijn werk gaat. 

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA