De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Herman Finkers over zijn oudejaarsconference

04-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
Herman Finkers screenshot 4-1-2016
Herman Finkers (1954) staat bekend om zijn Twentse droge humor, vol met woordgrappen en absurdistische scenes. Jarenlang heeft hij hiermee de grootste zalen platgespeeld  en het hart van menig Nederlanders gestolen. Van typetjes, tot liedjes of gortdroge anekdotes, met zijn ondeugende blik maakt Finkers zelfs de moeilijkst bespreekbare momenten grappig. Dit is dan ook wat hij als het doel van zijn werk ziet: “de angel uit pijnlijke situaties halen”. Hij was het meest actief op het podium tussen 1979 en 1999. Maar na een diagnose van chronische lymfatische leukemie (CLL) trok hij zich ruim zeven jaar terug uit de theaterwereld.
Bekijk hier een aantal hoogtepunten door de jaren heen van Finkers.
Normaal praat Finkers bijna nooit over de actualiteiten of politiek en wil hij liever iets maken dat “over 10 jaar ook nog leuk is.” Toch heeft hij zich nu bedacht en was hij afgelopen donderdag weer terug waar hij thuishoort: op de planken. Met maar liefst 3,03 miljoen kijkers was de oudejaarsconference van Herman Finkers vorige week de best bekeken sinds die van Youp van het Hek in 2002. Op maandag 4 januari zat Herman aan tafel om zijn uiterst succesvolle conference te bespreken. Hij gaf aan dat hij veel plezier heeft beleefd aan het schrijven en het spelen van zijn conference. Misschien doet hij het ooit nog wel een keer... Bekijk hieronder het gesprek.
Delen: