De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Herbeleef het EK van '88 bij NOS Studio Sport

19-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
736 keer bekeken
  •  
EK
Deze week lanceerden wij samen met Paul Haenen 'Troost TV.' Maar we zijn niet de enigen die troostende televisie maken: aankomende zondag zendt de NOS het legendarische EK van 1988 uit, compleet met alle hoogtepunten. 

Wat een geweldige sportzomer had moeten worden, stortte ineen dankzij de vele afgelaste sportwedstrijden. Ook de UEFA maakte de onvermijdelijke beslissing dat er vanwege het coronavirus geen EK voetbal zal worden gehouden dit jaar.

Om dit leed te verzachten worden bij NOS Studio Sport de komende zondagen verschillende memorabele momenten uit de sportgeschiedenis uitgezonden. In de eerste aflevering kunnen we de zegetocht van het Nederlands Elftal op het EK in Duitsland opnieuw herbeleven, compleet met interviews met bondscoach Rinus Michels, een geblesseerde Marco van Basten en de beroemde woorden "het is een goed stel, hoor" van commentator Theo Reitsma.

De uitzending

De uitzending begint met samenvattingen van de poulewedstrijden tegen Engeland, Ierland en de Sovjet-Unie. Hierna volgen de hoogtepunten uit de halve finale tegen West-Duitsland en ten slotte natuurlijk een ruime samenvatting van de finale tegen de Sovjet-Unie. Voor de liefhebber: deze finale is vanaf zondag ook volledig te bekijken op de website van de NOS.

Aansluitend op de uitzending is de aflevering van Andere Tijden Sport te zien over de huldiging van het Nederlands Elftal, met de rondvaart door de Amsterdamse grachten.

De uitzending van NOS Studio Sport is zondag van 15.00 uur tot 17.50 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Meer over:

studio sport, ek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.