Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Help Sint Maarten

08-09-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
help sint maarten
Na de verwoestende hurricane Irma heeft Sint-Maarten alle hulp hard nodig. In onze uitzending van vrijdagavond 7 september, bespraken we een aantal kleine initiatieven die actie ondernemen. 
Hieronder hebben we de initiatieven nog eens kort op een rij gezet met alle informatie, zodat jij zelf ook één van deze acties kan ondersteunen. Alle hulp is hard nodig. 
1. Patrick Marcelino (Rotterdam)
Patrick is een bouwvakker en (ex)-model. Hij kwam met zijn laatste 150 dollar terecht op Sint-Maarten en vond daar zijn thuis. Pas drie maanden geleden keerde hij terug naar Nederland. Direct nadat hij hoorde van de storm kwam hij in actie en inmiddels heeft hij nu twee containers die hij aan het vullen is met (gedoneerde) goederen.
Hij wil hiernaast met zijn gereedschapskist naar Sint-Maarten afreizen om daar te helpen opbouwen. Hij kan jouw hulp en goederen hard gebruiken, er zijn verschillend inzamelingspunten door Nederland.
Hier vind je meer informatie:   https://www.facebook.com/ras.camarao
2. Ruud van Diepen (Hoorn)
Aanstaande zaterdag treed Ruud op met z'n band Mr Dark Horse  in 't Kroegie in Hoorn . Het was gepland als afscheidsoptreden, want Ruud zou voor 3 jaar naar Sint Maarten vertrekken. Dat vertrek wordt nu even in twijfel getrokken.
Na de ramp hebben Ruud en zijn bandgenoten besloten om alles wat ze verdienen aanstaande zaterdagavond te doneren aan het Rode Kruis. Ze collecteren bij de deur en mensen kunnen een donatie doen. 
Hier vind je meer informatie:  http://bit.ly/2xjiCnW
3. Ton van de Ven (Tilburg)
Ton woonde een jaar lang op Sint-Maarten en heeft er veel goede vriendschappen gesloten. Hij organiseert daarom een veiling van producten en diensten, van een internetcursus tot aan een golfclinic: niets is te gek. 
Kopers kunnen bieden op de aangeboden diensten en producten en alle opbrengst gaat naar Sint-Maarten toe.
Hier vind je meer informatie:   https://www.facebook.com/St.MaartenBenefietavond/ 
4. Samantha Jane (Enschede)
Veel mensen zitten momenteel zonder licht op Sint-Maarten, wat voor veel problemen zorgt en met name 's nachts. Hier wil Samantha iets aan veranderen en daarom heeft ze als doel om minimaal 25.000 zaklampen op te halen. Ze is de actie gestart omdat ze zelf ook familie heeft op het eiland en iets wilde doen om te helpen. 
Hier vind je meer informatie:   https://www.facebook.com/helpsintmaarten/ 
5. Djayce Wolff (7) en moeder Nadja   (Vlissingen)
Jong, maar nu al met idealen. De 7-jarige Djayce (en zijn moeder Nadja) zamelen samen geld in voor de de stichting Catholic School Board St. Maarten, waar 6 scholen onder vallen. Djayce vond het zielig dat leeftijdsgenootjes nu niet naar school konden vanwege de orkaan en hoopt dat met het opgehaalde geld het proces versnelt, zodat de schoolbanken snel weer vol zitten. Zelf heeft Djayce twaalf euro gegeven. 
Hier vind je meer informatie:   https://www.doneeractie.nl/stay-strong-sxm/-3568 
6. Rachella Martina (IJsselstein)
Nog geen 8 maanden geleden was Rachella naar Sint Maarten voor vakantie, om familie te bezoeken en als huwelijksreis. De blijdschap die ze toen had is nu omgeslagen in groot verdriet. Ze vindt de angst en onzekerheid die iedereen op het eiland voelt hartverscheurend en besloot een actie op te zetten. Ze is een inzamelingsactie gestart met (tweedehands) babykleding, aangezien ze van haar nichtje begreep dat babykleding erg duur is op het eiland. 
Vind hier meer informatie:   http://bit.ly/2wO80vz 
Dit is slechts een greep uit het aanbod initiatieven, zelf ook een mooi initiatief?
Stuur ons een mail op webredactiedwdd@bnnvara.nl