Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Gouden olympiërs in DWDD

26 feb 2018
  •  
leestijd 3 minuten
suzanne schulting (anp)
Vanavond zijn de gouden olympiërs Carlijn Achtereekte en Suzanne Schulting te gast bij DWDD. Dat laten we op onze site niet zomaar aan ons voorbij gaan. We namen alle gouden atleten van deze Winterspelen nog eens door aan de hand van foto’s en commentaar van onze gasten in de uitzending.
Carlijn Achtereekte was de eerste Oranje-sporter die in Peyongchang een gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Deze verdiende ze voor haar race op de 3000 meter, die gereden werd op zaterdag 10 februari.
carlijn achtereekte (ANP)
Sven Kramer won op de 5000 meter namens Nederland de tweede gouden plak op zondag 11 februari. Mart Smeets zei hierover in DWDD: “Dat was zo fantastisch, dat was maatwerk wat ‘ie gisteren liet zien. […] Er is alleen één man die dat kan, en hij kan dat. […] Grotere schaatsers zijn er niet geweest; echt niet.”
sven kramer (anp)
Ireen Wüst wist op 12 februari een gouden medaille te winnen op de 1500 meter, haar vijfde gouden medaille op vier Olympische Winterspelen. Toch bespeurde Mart Smeets wat zenuwen bij de olympisch routinier. “Het was veel meer dan schaatsen zoals ze daar op dat bankje zit en iets prevelt; waarschijnlijk een gebedje. […] Ze wil niet kijken of ze voor of achter ligt. Is het goud of zilver? Daar gaat het om. Bergsma, Takagi of zij.”
Kjeld Nuis was deze Olympische Winsterspelen de grote winnaar met twee keer het hoogste eremetaal. Op 13 februari won hij de eerste op de 1500 meter bij mannen. Zijn tweede gouden plak won hij precies tien dagen later op de 1000 meter. Erik Dijkstra zei over Nuis: “Het testosteron gierde daar door die hal heen. […] Dat is toch de leeuwenkoning, echt prachtig. Gerard Reve zou zeggen: een prijsdier.”
kjeld nuis (anp)
Jorien ter Mors haalde op 14 februari goud op de 1000 meter bij de vrouwen. Mart Smeets zei over haar: “Ik heb een zwak voor d’r. […] Ze is ontzettend leuk en wat ontzettend opvalt in het hele startveld vandaag is dat ze er bovenuit torent. Ze is groot, sterk, musculair, ze heeft alles.” Erik Dijkstra: “Zij is echt de beste schaatser ter wereld.”
jorien ter mors (anp)
Esmee Visser verraste menig schaatsfan door op 16 februari een gouden rit te rijden op de 5000 meter. Mart Smeets zei over Esmee Visser: “Dit is een droom die kan vliegen, of eigenlijk vlinderen.” Erik Dijkstra over Esmee na het zien van een interview met haar: “Weet je wat er zo mooi aan is? Het is zo zuiver. […] Zij was de beste vandaag. Prachtig!”
esmee visser (anp)
Suzanne Schulting reed op 22 februari toch wel onverwacht naar het olympisch goud op de 1000 meter bij shorttrack. Erik Dijkstra: “Laten we op de trommels slaan. Het was toch fantastisch. Ik vond dit toch met kop en schouders de mooiste, meest bijzondere medaille die Nederland heeft gehaald deze Spelen. In deze schitterende sport met een internationaal karakter, dat sterke deelnemersveld en in het hol van de leeuw een gouden medaille.”
suzanne schulting
(Foto's: ANP / Stills)
Meer Sport? Ga naar de rubriekspagina.
Meer Extra? Ga naar de rubriekspagina

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA