Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Winnaar NS Publieksprijs 2018

21 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Genomineerden NS Publieksprijs 2018
De winnaar van de NS Publieksprijs 2018 is Hendrik Groen!

Hendrik Groen – Zolang er Leven Is

Hendrik Groen – Zolang er Leven Is
Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.
Dit waren de 5 andere genomineerden. 

Saskia Noort – Stromboli

Saskia Noort – Stromboli
Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Esther Verhoef - Nazomer

Esther Verhoef - Nazomer
Twee werelden. Eén vrouw. Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt...

Tommy Wieringa – De Heilige Rita

Tommy Wieringa – De Heilige Rita
Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn hulpbehoevende vader in een vergeten dorp aan de grens. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid.

Griet Op de Beeck – Het Beste Wat we Hebben

Griet Op de Beeck – Het Beste Wat we Hebben
Lucas zit vast in een huwelijk en een baan als rechter die hij beide niet meer ziet zitten, en besluit zijn leven drastisch om te gooien. Hij gaat aan een zelfmoordbrug wonen en praat er op springers in. En hij bezoekt zijn zus Suzanne, die in een psychiatrische instelling vecht met demonen uit haar jeugd.

Astrid Holleeder - Dagboek van een Getuige

Astrid Holleeder - Dagboek van een Getuige
Waar 'Judas' het verhaal is over de beslissing om te getuigen tegen haar broer Willem Holleeder, gaat 'Dagboek van een getuige' over de consequenties van die ingrijpende beslissing. Wat zijn de gevolgen geweest voor het leven van de familie Holleeder: voor moeder Stien, zus Sonja, de kinderen en hun partners, de kleinkinderen, en vooral... voor Astrid zelf?
Tot vanavond kan er nog gestemd worden op de  NS Publieksprijs

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA