De Wereld Draait Door

Eurovisie Songfestival 2020 afgelast door Corona

18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vandaag is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival in 2020 wordt afgelast vanwege het coronavirus. Dat is woensdag besloten door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU.

Het niet doorgaan van het festival is voor veel mensen een grote teleurstelling. Hoofdproducent Sietse Bakker zegt hierover het volgende: "Enige relativering past daarbij, want tegelijkertijd beseffen we ook dat dit besluit en de gevolgen ervan verbleken bij de uitdagingen waar mensen voor staan die, direct of indirect, zijn getroffen door het coronavirus en de moeilijke, maar nodige maatregelen."

Het Songfestival zou dit jaar worden gehouden in Rotterdam, na de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar. Volgens de EBU, de omroepen en de gemeente Rotterdam is het logisch dat het Songfestival op een ander moment alsnog doorgaat in Rotterdam, maar door deze gekke tijden kunnen ze daar nog geen zekerheid over geven. 

Dit jaar was onze Nederlandse inzending Jeangu Macrooy. Hij maakte begin maart bij ons zijn Songfestivalinzending bekend, getiteld 'Grow'.Hij liet in onze uitzending een prachtige akoestische versie van het nummer horen.