Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Terugkijken: college 'Zwarte Gaten' door Robbert Dijkgraaf

  •  
27-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
715 keer bekeken
  •  
Professor Robbert Dijkgraaf was op vrijdag 27 november weer terug met een nieuwe DWDD University. In een live hoorcollege nam Dijkgraaf het publiek dit keer mee in de magische wereld van de Zwarte Gaten. Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam richtte Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ tot elfhonderd belangstellenden en de kijkers thuis.
“De aantrekkingskracht van zwarte gaten is onweerstaanbaar, ook voor de wetenschap en Hollywood. Het zijn Einsteins meest bizarre voorspelling en de meest mysterieuze en gewelddadige objecten in het heelal. Alles verdwijnt in deze kosmische afvoerputjes, zelfs de tijd. Toch zou ons leven zonder hen niet kunnen bestaan.” Aldus Dijkgraaf
Robbert Dijkgraaf  gaf zijn college aan de hand van historische beelden, charmante huis-, tuin-, en keukenvoorbeelden en spectaculaire animaties.