Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Terugkijken DWDD University: 3 colleges 'Het Brein' door Erik Scherder

  •  
07-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5185 keer bekeken
  •  
Foto het brein fotograaf: Annemieke van der Togt
Is het niet ongelofelijk dat we zomaar een idee hebben, dingen vinden in het donker, gezichten kunnen herkennen en kennis opslaan voor vele jaren? In de driedelige collegereeks DWDD University: ‘Het Brein’ duikt professor dr. Erik Scherder in de wondere wereld van de hersenen. Met zijn gebruikelijke enthousiasme zorgt hij ervoor dat iedereen in de zaal meer ontzag krijgt voor de werking ervan.
Tijdens de colleges van DWDD University: ‘Het Brein’ komen mensen langs bij wie de hersenen hen soms in de steek laten. Aan de hand van hun verhaal legt professor Scherder uit hoe het brein normaal gesproken werkt en wat er bij deze mensen aan de hand is. Scherder: ’Er is zoveel om je over te verbazen bij het functioneren van het brein en de meeste mensen staan er pas bij stil als bepaalde functies achteruit gaan of zelfs verloren gaan. In deze colleges vertel ik niet alleen over de werking van de hersenen, maar leg ik ook uit hoe je je hersenen kunt trainen en gezond kunt houden.’
In het eerste college zet professor Scherder uiteen hoe onze hersenen zijn opgebouwd en waar precies de aanknop zit. Wat gebeurt er als iemand in coma raakt en welke invloed heeft stress op ons brein? Bekijk het college hieronder terug.